Predaj oglas

Volkswagen Golf 3 1.9 TDI

Uspešan, ali u senci starijeg brata

Volkswagen Golf 3 1.9 TDI

Treće izdanje popularnog Golfa pojavilo se na tržištu krajem 1991. godine i ovaj auto je odmah imao pretežak zadatak da opravda poverenje koje je ogroman broj ljudi već imao u njegovog prethodnika – Golfa 2. Kvalitet trećeg izdanja Golfa potvrđen je na brojnim testovima bezbednosti, a upravo je „trojka“ 1992. godine proglašena za najbolji evropski automobil godine i to je prvi Volkswagen kome je to pošlo za rukom. Ipak, on na našim prostorima nikad nije dostigao popularnost prethodnog modela, jer nije bio dovoljno jeftin, ni za kupovinu, ni za održavanje.

Sa ovim modelom, Volkswagen je započeo tradiciju da modeli Golfa budu skuplji od konkurencije, računajući na interesovanje imućnije srednje klase kojoj su na prvom mestu kvalitet i vozne performanse, a ne niska cena automobila. Nažalost mnogih, ova odlika zadržala se u još većoj meri i kod kasnijih modela i danas Golf nije prvi izbor za prosečnog kupca, ne samo u Srbiji, već u velikoj meri i u svetu.

Kompanija Volkswagen je Golf 3 proizvela u 4.8 miliona primeraka, ali ako se pogleda cifra od 6.3 miliona koliko je napravljeno popularnih „dvojki“, jasno je da treća generacija nije dostigla ni „tiraž“ ni popularnost, a sigurno ne status „najboljeg automobila za narod“ koji je bio karakterističan za Golf 2. Ipak, to sve ne znači da ovo izdanje Golfa nije odličan izbor za polovno vozilo, iz mnogo razloga, a prednosti ovog modela predstavljamo vam u ovom izdanju Halo automobila. Na prvom mestu, kod Golfa 3 problem zagađenja okoline u velikoj meri je smanjen u odnosu na Golfa 2, kod koga je to bio jedan od velikih minusa. Takođe, kupci su mogli da biraju između hečbek, karavan, ali i kabriolet verzije, koja nije postojala kod modela broj dva.

Prvi Golf sa TDI motorom

Što se tiče motora, VW je ponudio čitav niz benzinskih i dizel motora, ali kod ovog modela vam posebno preporujemo TDI motor, zato što je baš „trojka“ prvi Golf sa direktnim ubrizgavanjem goriva u motor. Veliki broj vozača preporučuje 1.9 TDI motor sa 66 kW (90 KS) snage ili jači sa 81 kW (110 KS). Mala potrošnja je jedan od glavnih aduta ovog automobila i ona iznosi oko 6 litara, dok je pri vožnji na otvorenom, naročito na autoputevima pri brzinama od 120, 130 km/h, ovaj auto baš štedljiv.

Karakteristično za ovaj TDI motor je velika elastičnost, koja puno znači, naročito u gradskoj vožnji. Elastični motori su oni koji poseduju velik obrtni moment u širokom opsegu obrtaja, što znači da dobro ubrzavaju bez obzira na broj obrtaja na kojem se nalaze.

Što se tiče dizajna, on današnjem vozaču sigurno deluje estetski zastarelo po kriterijumima modernih automobila: on je i spolja i iznutra previše kockast, sveden i običan. Ipak, nezahvalno je danas govoriti o estetici automobila koji je počeo da se proizvodi pre više od 20 godina, pa ćemo vam zato reći da u njemu ima sve što vam je potrebno – komande su logične, pregledne, znate da materijal u Golfu sigurno nisu nekvalitetni, tako da se možete pouzdati da vam enterijer neće brzo propasti. Naravno, u poređenju sa novijim automobilima, sedišta su kruća i manje udobna, ali to je očekivano s obzirom na godište.

Vožnja ovog automobila je odlična, jedino je upravljanje autom dosta teško pri sporijim brzinama, na primer pri parkiranju. Na otvorenom putu se ponaša odlično i pri malo većim brzinama pokazuje se i njegova snaga i mala potrošnja.

U verzijama od 1995. godine, airbeg i ABS postali su deo standardne opreme, zbog čega baš i preporučujemo kupovinu verzija posle ove godine, a obradovaće vas i servo volan i podesiva sedišta.

U vozilu ima dosta prostora, jer je on veći u odnosu na dvojku, što se oseti u prtljažniku, ali i na zadnjim sedištima. Po veličini, ovaj auto je dovoljno veliki da zadovolji sve potrebe porodice na putovanjima, a nije preveliki za vožnju u gradskim gužvama.

Golf 1.9 TDI sa 90 KS, iz 1994. godine, može da se kupi za 2.900 evra, dok se vozilo iz 1995. godine može kupiti za 3.000 evra. Ako uzmemo u obzir da je ovo, kao i Golf 2, jedan izdržljiv i pouzdan Golf, prvenstveno jak, ali i bezbedan i šteljiv, verujemo da je kupovina 1.9 TDI, odličan izbor. Takođe, Golfovi i kao polovnjaci drže cenu, pa ćete možda malo više novca morati da izdvojite pri kupovini automobila, ali znaćete da dobijate automobil koji neće izgubiti na vrednosti.

Tehničke karakteristike:
Motor: 1.9 L, 1.896 ccm
Snaga: 66 KW, 90 KS
Maksimalna snaga: 66 kW@ 4.000 rpm
Maksimalni obrtni moment: 202 Nm @ 1.900 rpm
Broj cilindara: 4
Maksimalna brzina: 178 km/h
Ubrzanje: 12.5 sekundi
Potrošnja u gradu: 6.4 l/100 km
Vangradska vožnja: 4.2 l/100 km
Prosečna potrošnja 5 l/100 km

< Povratak na listu vesti