U naselju u Ulici Dr Ivana Ribara do sada prodato 250 stanova

U naselju u Ulici Dr Ivana Ribara do sada prodato 250 stanova

Izgradnja objekata u Ulici Dr Ivana Ribara, na Novom Beogradu, teče po planu, prvi stanari očekuju se već u oktobru, a stanovi se prodaju po ceni kvadrata od 1.290 evra sa PDV-om

Građevinska direkcija Srbije, je tokom prošle godine, otvorila još jedno gradilište u Beogradu, pa se tako radovi, osim u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu, izvode i na Novom Beogradu u bloku 72. Na ovoj lokaciji, tačnije u Ulici Dr Ivana Ribara, gradi se poslovno – stambeni kompleks i to od maja 2012. godine, a useljenje prvih stanara očekuje se već na jesen, tačnije u oktobru ove godine, dok će čitav kompleks biti useljen do kraja februara 2014. godine, rečeno nam je u Građevinskoj direkciji Srbije.

Naselje je nešto manje nego što je „Stepa Stepanović“ i prostire se na površini od 3.4 ha, od čega površina stambenog prostora iznosi oko 37. 000 m². Kada se naselje u potpunosti završi činiće ga šest objekata sa ukupno 707 stanova, različitih struktura i kvadratura od 31, pa do 85 m². Građevinska direkcija Srbije do sada je prodala oko 250 stanova, od ukupno 480, koliko ih je do sada pušteno u promet.

Veoma je važno naglasiti da ovi stanovi nisu socijalni, već njih mogu da kupe svih građani koji to žele.

Izgradnja naselja teče po planu

Iako su radovi na izgradnji naselja, zbog raseljavanja Roma, kasnili nekoliko meseci, krajem aprila prošle godine otklonjene su sve prepreke i radovi su započeti u maju. Plan da se prve zgrade završe do jula 2013. godine, polako se ostvaruje, pa radovi teku predviđenom dinamikom. Tome u prilog govori i podatak da će već sa dolaskom jeseni, prvi stanari moći da se usele u kompletno završene stambene jedinice.

Trenutno se radovi izvode na svih šest objekata, pa je tako na objektu 1 urađena ploča četvrtog sprata, na zgradi 2 je završeno zidanje i radi se pokrivanje krovne konstrukcije i instalacije. Na objektu 3 nastavljaju se zidarski i instalaterski radovi, dok se na objektu 4 rade zidovi petog sprata. Na zgradi 5 rade se zidovi prvog sprata, a na objektu 6 je završen drugi sprat.

Stanovi svih tipova


U ovom naselju možete kupiti nekretnine u skoro svim strukturama, ali i kvadraturama. Od ukupnog broja stanova 20 odsto su jednosobni, 50 odsto dvosobni i 30 odsto trosobni.

Tako su najmanje stambene jedinice jednosobni stanovi i mogu se pronaći u površinama od 33.53m², 33.46m², 37.67m², dok jednoiposobni obuhvataju površinu od 37.27m². Dvosobni stanovi zahvataju 40.47m² i 41.48m², a trosobne možete pronaći u najviše željenih kvadratura od 63.90m², pa sve do 75.47m². Najveću kvadraturu zahvataju troiposobni stanovi i to 84.91m².

Svi stanovi, bez obzira na veličinu, projektovani su tako da obezbeđuju najviši kvalitet stanovanja. Unutar svake stambene jedinice nalazi se jasno izdvojena noćna zona sa spavaćim sobama, od prostrane dnevne zone koju čine kuhinja, trpezarija i dnevni boravak sa terasom i pogledom na drvorede i nisko parterno zelenilo. Kuhinja je na taj način prirodno osvetljena, a prostor u njoj veoma funkcionalan sa velikim radnim površinama.

Na poslednjim etažama smešteni su trosobni stanovi sa pogledom ka reci Savi i velikim krovnim terasama.

Naselje će posedovati centralni atrijum i dva unutrašnja dvorišta

Pored stambenih objekata, predviđeno je da naselje poseduje i celokupan poslovno – komercijalni sadržaj koji je namenjen za svakodnevno snabdevanje njegovih stanara, a u centralnom delu naselja, između objekata, nalaziće se tri unutrašnja dvorišta. Centralni atrijum će biti javnog karaktera i obezbeđivaće saobraćajnu komunikaciju unutar kompleksa, dok će druga dva unutrašnja dvorišta biti rezidencijalnog karaktera, tj. sadržaće bašte pune zelenila, kao i prostor predviđen za odmor, rekreaciju, ali i igru najmlađih.

U prizemlju objekata smešteni su poslovno-komercijalni sadržaji predviđeni za svakodnevno snabdevanje naselja. U kompleksu će biti izgrađen dovoljan broj parking mesta, kako otvorenih, tako i garažnih, koji će zadovoljiti potrebe budućeg naselja. Uz otvorena parking mesta duž obodne saobraćajnice planirani su drvoredi listopadnog drveća radi osenčenosti u letnjim mesecima.

Uslovi za kupovinu stana

Krajem jula prošle godine, Građevinska direkcije Srbije počela je sa prodajom stanova u Ulici Dr. Ivan Ribara na Novom Beogradu. Svi građani koji su se prijavili za kupovinu stana na ovoj lokaciji evidentirani su po datumu prijave i tim redosledom biće pozivani da dođu u Direkciju da pogledaju projekte i dobiju sve neophodne informacije o procesu kupoprodaje, navodi se u Građevinskoj direkciji Srbije.

Stanove možete kupiti gotovinski, ali i putem, kako komercijalnih, tako i subvencionisanih kredita. Cena kvadrata iznosi 1.290 evra sa PDV-om. Ukoliko prvi put kupujete stan, tj. nemate nijednu drugu nepokretnost u svom vlasništvu, imate pravo i na povraćaj PDV-a u iznosu od 8 odsto. Kupac stana je u obavezi da u roku od 7 dana, od potpisivanja ugovora, uplati 5% kapare od ukupne vrednosti nekretnine, a ostatak ugovorene vrednosti sa rokom isplate od 30 dana za kupce koji budu gotovinski plaćali vrednost nepokretnosti, odnosno 90 dana za kupce koji budu kupovali stan putem kredita. Ukoliko ste zainteresovani za kupovinu stana na ovoj lokaciji detaljnije informacije možete dobiti svakog radnog dana od 8h do 16h u Građevinskoj direkciji Srbije, čija je adresa Bulevar Arsenija Čarnojevića 110, 11150 Novi Beograd, ili putem telefona 011/3209 900, 3209 800.

Do stanova i preko subvencije

Stanove u Ulici Dr Ivana Ribara možete kupiti i uz pomoć subvencionisanih stambenih kredita, čak iako nisu završeni minimum 80 odsto, jer ih gradi država. Rok za otplatu kredita je maksimum 30 godina, tako da u tom slučaju prvih 25 godina vraćate banci njen deo, a poslednjih pet državi i to bez ikakve kamate. Ove godine vaše učešće, kao korisnika kredita, podignuto je sa 5 na 10 odsto, država daje takođe 10, a banka 80 odsto. Starosna granica za otplatu kredita je do 70. godine života, a maksimalni kredit može da iznosi 100.000 evra.

Kako su nam potvrdili u Građevinskoj direkciji, završetak svih radova očekuje se početkom sledeće godine, a mi ćemo vas do tada obaveštavati o svim novitetima kada je ovo beogradsko naselje u pitanju.

Izvor: Halo oglasi
Foto: Građevinska direkcija Srbije

< Povratak na listu vesti