Predaj oglas

Peugeot 206 1.4 HDi

Najatraktivniji Peugeot model

Peugeot 206 1.4 HDi

Peugeot 206 se na tržištu pojavio još 1998. godine i od tada je favorit svih onih koji vole da im automobil lepo izgleda, ali i da bude udoban i praktičan. Do 2010. godine proizveden je u skoro 7 miliona primeraka, a interesovanje se vremenom ne smanjuje. Sada se prodaje kao model 206 plus, sa nešto izmenjenim prednjim i zadnjim krajem zbog čega izgleda robusnije, ali je zadržao prepoznatljive karakteristike zbog kojih je omiljen mnogim generacijama vozača. Njegova popularnost je premašila sva očekivanja, naročito zato što je prodavaniji od svog prethodnika, izuzetno praktičnog i popularnog modela 205 koji je godinama bio u vrhu prodaje mini vozila.

Peugeot 206 je 2003. godine redizajniran, pa je većina polovnjaka koji su trenutno aktuelni na našem tržištu upravo ova facelift verzija. Modele od 2003. do 2010. godine karakterišu drugačiji izgled svetala i kvalitetniji materijali u unutrašnjosti vozila, ali i oni koji se odluče za starije verzije dobiće ono zbog čega se 206 razlikuje od svih drugih automobila, a to je moderan dizajn prilagođen aktivnim gradskim vozačima. Upravo zbog specifičnog izgleda, ovaj model uspeva godinama da se uspešno bori sa oštrom konkurencijom malih automobila koja je veoma brojna: tu su Renault Clio, Fiat Punto, Citroen C3, Opel Corsa, Toyota Yaris, VW Polo, Škoda Fabia...spisak je zaista dug, a rastuća popularnost malih gradskih automobila osigurava svima mesto na tržištu. Ipak, ono što je prednost Peugeota 206 je autentičan izgled, tako da, u dizajnerskom smislu, direktnog konkurenta ni nema. Za prave hedoniste u ponudi je i CC – kupe kabriolet verzija koja izgleda kao automobil stvoren za letnja uživanja i krstarenje francuskom obalom.

Zbog modernog izgleda Peugeot 206 je jedan od omiljenijih automobila mlađih vozača, a zbog dimenzija i lakoće upravljanja, kao i zbog male potrošnje, vozači početnici često kupuju ovaj model.

Udobna vožnja i mala potrošnja


Peugeot već tradicionalno igra na kartu udobnosti, pa vozači koji se odluče za ovaj model, mogu da očekuju konfornu vožnju, dobru amortizaciju, dobru izolaciju od buke i motore koji nisu previše glasni. Takođe, pošto je 206 mali gradski auto, faktor potrošnje je izuzetno važan i zato preporučujemo 1.4 dizel varijantu koja bi trebalo štedljivom vožnjom da troši, prema specifikaciji proizvođača, samo 5.5 litara. Iako su brojke u praksi uvek nešto više, cifra od 6 l u gradskoj vožnji je odlična. Ovaj motor je veoma elastičan, pa pri nižim brzinama, ako obrtaljka padne ispod 1.000 i dalje možete da vozite u trećem stepenu prenosa, a ova osobina je zaista korisna u gradskim gužvama. Ako volite malo „živahniji“ motor dobar izbor je i 1.6, koji je poslušniji pri ubrzanju i preticanju. U prodaji su i jači dizel motori 1.9 i 2.0, a ukoliko ste među retkima kojima potrošnja nije glavna preokupacija, slobodno se odlučite za ove jake motore.

Što se tiče dodatne opreme, izbor je stvarno ogroman: od osnovne verzije koja nije preterano bogata, do sportskih i luksuznijih modela opremljenih zatamljenim staklima, odličnim muzičkim sistemom i svim bezbednosnim i električnim dodacima koji vam mogu zatrebati. Sve zavisi od cene koju ste spremni da izdvojite.

Putnici na zadnjem sedištu neće imati previše prostora, jer je Peugeot 206 nizak, ali to je očekivano za auto tih dimenzija. Verzija sa troje vrata izgleda odlično, ali ukoliko planirate da imate više od jednog putnika u autu, bolje se odlučite za petoro vrata. Dimenzije 206 - ice su odlične za gradsku vožnju, a sa druge strane auto nije premali, pa nije nemoguće spakovati nešto prtljaga i krenuti na put.

Peugeot 206 1.4 HDi iz 2004. godine može da se kupi već za 3.600 evra, dok se model iz 2007. godine može naći za 4.000 evra. Cene nisu previsoke, vrednost ne pada brzo, a kupaca i prodavaca ima mnogo, zbog čega vredi da posvetite više vremena odabiru modela sa idealnim motorom, potrošnjom, dodatnom opremom, bojom...Redovno održavanje nije jeftino kao kod npr. Golfa 2 ili Zastavinih modela, ali redovnim servisiranjem troškovi se mogu svesti na minimum.

Ovaj automobil je poznat po svom inovativnom i modernom dizajnu čime je osvojio i osvaja vozače širom sveta već više od deset godina. Ako želite atraktivan i štedljiv auto, pogodan za gradsku vožnju, odlučite za ovaj auto, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Tehničke karakteristike:
Motor: 1.4 L, 1.398 ccm
Snaga: 50 KW, 68 KS
Maksimalna snaga: 50 kW @ 4.000 rpm
Maksimalni obrtni moment: 150 Nm @ 1.750 rpm
Broj cilindara: 4
Maksimalna brzina: 168 km/h
Ubrzanje: 13.2 sekundi
Potrošnja u gradu: 5.5 l/100 km
Vangradska vožnja: 3.6 l/100 km
Prosečna potrošnja 4.3 l/100 km


< Povratak na listu vesti